Timp liber

Unul dintre obiectivele noastre il reprezinta promovarea zonei Cazanelor si a Clisurii Dunarii. In acest sens am creat si va propunem cateva programe prin care zona sa ajunga la inimile dumneavoastra.

Program 1 – 3 zile

Ziua 1: Este rezervata acomodarii cu zona, prezentare program si pregatirea pentru trasee la Casa de Oaspeti a Asociatiei. Dupa aceasta etapa pregatitoare facem o tura de acomodare pe Valea Ponicovei, unde vom vizita Cascada Ponicova, apoi vom face un mic efort si vom ajunge pe Platoul Ciucarul Mare de unde putem admira cursul Dunarii in Cazanele Mari si o frumoasa belvedere asupra Golfului Dubova si a satului Dubova precum si a Cazanelor Mici.

Ziua 2: Dupa ce vom lua micul dejun ne vom deplasa catre platoul Ciucarul Mic de unde avem o frumoasa belvedere asupra Cazanelor Mari. Deasemenea deplasandu-ne pe linia platoului, din loc in loc, putem admira cursul Dunarii prin Cazanele Mici de la intrare pana la Manastirea Mraconia. Dupa ce coboram de pe platou, facem o mica pauza urmand ca apoi sa vedem si Cazanele Dunarii din barca vizitand principalele obiective si anume Tabula Traiana, Chipul lui Decebal sculptat in stanca, Manastirea Mraconia, Cazanele Mici, Cazanele Mari, Grota Veterani (Sanctuar al lui Zalmoxe), intrarea in Pestera Ponicova.

Ziua 3: Deja acomodati cu zona si cu dificultatea moderata a traseelor, in ultima zi, ne vom deplasa 25 km spre Moldova Noua, pentru a parcurge traseul Trescovat. Punctul de atractie il reprezinta chiar Neck-ul vulcanic Trescovat care are o inaltime de aproximativ 755 m.

Programul se adreseaza grupurilor de 4-10 persoane. Programul include, pe langa obiectivele enumerate, cazare si masa la Casa de Oaspeti a Asociatiei . Descrierea obiectivelor o puteti vedea in submeniurile acestei pagini

Pentru alte detalii ne puteți contacta: