Cascadele de pe raul Plavisevita

Pentru a ajunge la cascade se urmeaza poteca si/sau albia raului Ponicova, iar dupa aproximativ 1 km se ajunge la prima cascada mai degraba o cadere de apa amenajata din blocuri de beton, semanand mai degraba cu un dig. Se ocoleste aceasta cadere de apa prin dreapta se urca sus pe dig si se urmeaza din nou albia raului incercand pe tot posibilul ocolirea obstacolelor, constand din vegetatie si copaci cazuti, ce apar pe traseu. pe o poteca trasata.

Dupa parcurgerea catorva sute de metri in fata se deschide a doua cascada, ceva mai spectaculoasa. Inaltimea acestei cascade este de aproximativ 7 m. Pentru a urma mai departe acest traseu se ocoleste cascada prin stanga pe o poteca ce urca de-a lungul cascadei. Aici necesita o mica atentie pentru turistii neexperimentati deoarece pe o portiune de 1 m poteca este rupta de caderi de teren. 

Dupa ce ajungeam deasupra celei de a doua cascade se urmeaza in continuare albia raului ajungand la a treia cascada si ultima fiind cea mai spectaculoasa. Inaltimea acesteia nu depaseste 8-9 m avand o latime de aproximativ 4 m. Pentru cei temerari se poate urca cu putin efort pana deasupra cascadei prin dreapta  acesteia.

Bazinetul creat prin crearea caderii de apa constituie o sursa de racoare pe timpul verii. Traseul este nemarcat dar este accesibil, se urmeaza poteca si/sau albia raului.

Ca si elemente de fauna se pot intalni serpi de apa, caprioare, iar pe pietrele mai mari ce ies deasupra apei, batute de soare, puteti intalni vipera cu corn.