Traseu ecoturistic Ciucarul Mic

La intrarea in comuna Dubova, in dreapta DN57, porneste traseul catre platoul Ciucarul Mic cu puncte de belvedere asupra Cazanelor Mici si Cazanelor Mari. Traseul e bine marcat pana pe platou cu triunghi rosu.

Lungimea traseului este de aproximativ 2 km ce se pot parcurge in maxim 1 ora. Traseul este accesibil, cu mentiunea unui mic efort la inceput pana la primul loc de popas amenajat de catre Administratia Parcului Natural Portile de Fier.

De acolo poteca urmeaza in dreapta prin padure, pana la aproximativ 50 m de punctul considerat final. Odata ajunsi pe platou efortul va fi rasplatit de imaginile oferite de natura. Pentru cei experimentati le recomandam parcurgerea intregului platou dinspre partea estica catre vest, parasind marcajul si tinand linia sudica a platoului.

Din loc in loc se deschid puncte de belvedere formate din stanci calcaroase, lapiezuri, asupra Golfului Mraconia, Manastirea Mraconia, Cazanele Mici iar la limita vestica e exceptionala priveliste asupra Cazanelor Mari. Ca si elemente de vegetatie specifice intalnim primavara laleaua de Cazane (tulipa Hungarica) clopoteii cazanelor (Campanula crassipes). Elementele de fauna specifice sunt reprezentate de vipera cu corn, testoasa de uscat si pe alocuri scorpionul